Lucian Bode: Patru autospeciale dotate cu roboți pentru intervenții în cazul unor incendii cu degajări de substanțe periculoase au intrat în dotarea IGSU

Eduard Turcu

Patru autospeciale dotate cu roboți pentru intervenții în cazul unor incendii cu degajări de substanțe periculoase au intrat în dotarea IGSU, conform declarațiilor făcute de Lucian Bode, ministrul Afcaerilor Intern.

Lucian Bode: „O premieră pentru structurile noastre de intervenție în situații de urgență! Patru autospeciale dotate cu roboți pentru intervenții în cazul unor incendii cu degajări de substanțe periculoase au intrat în dotarea IGSU”.

„Având la dispoziție acești roboți concepuți special pentru stingerea incendiilor, pompierii vor avea acces rapid în locuri dificile, dar, cel mai important, se vor reduce riscurile la care salvatorii se expun până aproape de zero”, a spus liberalul.

Ministrul a precizat că „noutatea acestui tip de echipament constă în faptul că intervenția va fi operată de la distanță, fiind vorba despre acțiuni riscante, iar în acest mod este protejată viața pompierilor. Modul de distribuire a celor 4 autospeciale în județele Mureș, Brașov, Iași și regiunea București-Ilfov ține cont de specificul zonei, de acoperirea unui areal în care sunt prezente platforme industriale cu risc major de producere a unor accidente cu impact negativ asupra oamenilor și a comunităților”.

„Preocuparea noastră este să avem comunități protejate, iar intervențiile să se facă rapid și în siguranță pentru toată lumea. Felicit echipa DSU și IGSU care a inițiat și finalizat acest proiect finanțat din fonduri europene în valoare de peste 5 milioane de euro. Este un alt exemplu de succes și de viziune strategică aplicată în domeniul situațiilor de urgență. Misiuni ușoare salvatorilor noștri și toate îndeplinite cu succes”, a transmis Lucian Bode.

sursă: Lucian Bode, Facebook

Distribuie articolul