Lucian Costin, Primarul Tecuciului: „Consider că nu este cazul să majorăm și taxele și impozitele locale”

Eduard Turcu

Lucian Costin, Primarul Tecuciului, a anunțat că nu va majora taxele și impozitele locale pentru anul viitor.

„Traversăm o perioadă destul de grea, cu scumpiri în special la energie, iar eu consider că NU este cazul să majorăm și taxele și impozitele locale”, a precizat liberalul.

Lucian Costin: „nu este nevoie de taxe și impozite mai mari”

Lucian Costin a mai subliniat că „nu este nevoie de taxe și impozite mai mari. De altfel, în anii 2021 și 2022 nu am inițiat niciun proiect de hotărâre de majorare a acestora, am păstrat nivelul din 2020, cu excepția indexărilor anuale la care ne obligă Codul Fiscal”.

„În ultimii doi ani am făcut economii, am oprit risipa din banii publici, am demarat numeroase proiecte de investiții, cele mai multe dintre ele cu fonduri atrase. Practic, vorbim de cele mai mari investiții din istoria Tecuciului”, a precizat liberalul.

Acesta a mai spus că „în acest context, avertizez foarte serios cele două formațiuni PSD și UIpT, să nu inițieze niciun amendament prin care să susțină majorarea taxelor, așa cum au mai făcut, pentru că NU voi fi de acord”.

„Exceptând indexarea cu rata inflației, de circa 6%, obligatorie prin Codul Fiscal, nu accept nicio majorare care să plece din Consiliul Local Tecuci”.

Lucian Costin: „În ceea ce privește taxa de salubritate, este foarte posibil să avem unele ajustări, pe parcursul anului 2023, ca urmare a creșterii prețurilor de depozitare în rampă, la motorină, dar și a creșterii salariului minim”.

„Totuși, de noi toți depinde ca aceste ajustări să fie rezonabile, dacă vom înțelege că trebuie să creștem gradul de colectare selectivă a deșeurilor. Avem infrastructura necesară – containere pentru colectare selectivă – mai trebuie ca fiecare deșeu să fie depozitat corespunzător, nu de-a valma. Ușurăm și munca celor care colectează deșeurile, plătim și mai puțin în rampă și contribuim și la curățenia orașului”, a spus Primarul Tecuciului.

sursă: Lucian Costin, Facebook

Distribuie articolul