Lucrările centrului intermodal din Oradea se apropie de finalizare – stadiul execuției a ajuns la 75%

Paul

Lucrările privind realizarea centrului de transport intermodal din municipiul Oradea se apropie de finalizare. Reprezentanții primăriei au anunțat că stadiul de execuție al acestora a ajuns la 75%. Proiectul are o valoare de 47.137.527 lei, fără TVA.

„Până acum au fost realizate lucrări la cele două linii de cale ferată, la platformele betonate și parcare și au fost finalizate straturile de fundare din piatră brută și stratul de formă de balast. De asemenea, au fost montate bordurile și stâlpii de iluminat și a început așternerea stratului de beton, iar acum se lucrează la montarea liniilor de cale ferată. Totodată se execută lucrări rețeaua de canalizare pluvială și termoficare.

Reamintim că proiectul prevede construirea a două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare. Acestea vor fi utilizate pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor transportate prin centrul intermodal. Acest proiect mai presupune construirea unei platforme de beton între cele două linii, o clădire administrativă de tip container în care să se desfășoare partea logistică, parcare pentru camioane, împrejmuirea terminalului intermodal, iluminat și racordul la utilități”, a transmis conducerea primăriei Oradea.

Obiectivul proiectului este de a asigura transferul de mărfuri din Oradea și județul Bihor cu statele vest-europene, dar și cu celelalte zone din țară. Astfel, centrul intermodal va permite municipiului să devină un hub pentru transportul de mărfuri, acesta fiind aproape atât de Autostrada Transilvania, cât și de drumul expres Oradea-Arad, proiect care a primit, recent, aprobarea noilor indicatori tehnico-economici din partea Consiliului Județean Bihor.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul