MAE: Ministra Luminița Odobescu a participat la Consiliul Afacerilor Externe desfășurat la Bruxelles – discuții despre agresiunea Rusiei și situațiile din Israel și Fâșia Gaza

Paul

Ministra de Externe a României Luminița Odobescu a participat la Consiliul Afacerilor Externe, unde au participat miniștrii afacerilor externe ale statelor membre ale Uniunii Europene, acesta desfășurându-se la Bruxelles. Temele principale au vizat agresiunea Rusiei și situațiile din Israel și Fâșia Gaza.

În prima parte a reuniunii de la Bruxelles, miniștrii de externe au avut un schimb de opinii cu ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. Luminița Odobescu, în cadrul discuțiilor, a accentuat necesitatea continuării susținute a sprijinului european pentru Ucraina și a exprimat susținerea României pentru un acord al liderilor europeni pentru sprijinul financiar pentru Ucraina, așa cum se arată din comunicatul de presă emis de MAE.

În a doua parte a discuțiilor, ministra de externe a precizat următoarele referitoare la situațiile din Israel și Fâșia Gaza: a evidențiat importanța poziționării unite și coerente a Uniunii Europene; a pledat pentru o menținere a coordonării apropiate cu Statele Unite ale Americii; a subliniat nevoia de asigurare a asistenței umanitare în Gaza și eliberarea ostaticilor, a adăugat serviciul de comunicare al Ministerului Afacerilor Externe.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

Distribuie articolul