Maramureș: 1 milion de euro pentru modernizare a rețelei de drumuri agricole din Târgu Lăpuș

Lucrările din cadrul proiectului ”Modernizare rețea de drumuri agricole în orașul Târgu Lăpuș, județul Maramureș” au început. Investiția este de 1 milion de euro, fonduri asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

„Proiectul vizează modernizarea infrastructurii rutiere agricole, imbunătățirea performanței economice a tuturor fermelor şi facilitarea accesului la terenurile agricole.

Această investiție are impact asupra zonelor din Târgu Lăpuș, Borcut și Dămăcușeni și are o valoare de 1 milion de euro, fonduri nerambursabile, asigurate de Programul Național de Dezvoltare Rurală, prin AFIR”, transmite serviciul de comunicare al administrației locale din Târgu Lăpuș.

De asemenea, primăria orașului Târgu Lăpuș are fonduri în valoare de 900.000 euro pentru proiectele ”Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar”, finanțat prin PNRR, dar și “C3- Managementul Deșeurilor; Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I.1.B.- Construirea de insule ecologice digitalizate”, finanțat tot prin PNRR.

Fonduri în valoare de 18 milioane lei pentru modernizarea drumurilor din Târgu Lăpuș

Administrația locală liberală din Târgu Lăpuș a obținut, de altfel, și o finanțare în valoare de 18.242.698 lei pentru modernizarea drumurilor din oraș. Fondurile vor fi asigurate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

„Prin acest proiect se vor asfalta 18,159 km de drumuri de interes local, dezvoltând astfel o infrastructură modernă de căi de comunicații pentru cetățenii comunității noastre”, adaugă primăria orașului Târgu Lăpuș.

Sursa: Orașul Târgu Lăpuș

Leave a Comment