Maramureș: 12.8 milioane lei pentru extinderea și modernizarea ambulatoriului Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie – a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția proiectului

Paul

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a semnat contractul pentru proiectarea și execuția proiectului privind ”Extinderea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare”.

Investiția este în valoare de 12.8 milioane lei, iar fondurile sunt asigurate atât prin PNRR, dar și prin finanțare din bugetul administrației județene.

Liderul liberal a precizat că va fi realizată proiectarea, cu o durată de 90 zile, urmând a fi demarate lucrările de execuție, durata fiind de un an de zile.

„Prin implementarea acestui proiect va fi construit un corp nou de clădire, ca extindere a ambulatoriului integrat existent, ambulatoriul integrat va fi dotat cu echipamente specifice, moderne, cu tehnologie de ultimă generație, și vor fi create trei specialități medicale noi în structura ambulatoriului, respectiv: Cardiologie, Medicină internă și Endocrinologie. Asfel, numărul maxim de prezentări care poate fi realizat într-un an va crește datorită înființării celor trei cabinete noi, iar maramureșenii vor beneficia de servicii medicale la standarde europene”, a adăugat Ionel Bogdan.

Sursa: Ionel Bogdan

Distribuie articolul