Maramureș: 4.5 milioane lei pentru realizarea unui centru de colectare selectivă a deșeurilor în Mireșu Mare

Administrația locală a comunei Mireșu Mare accesează fonduri prin PNRR pentru a realiza un centru de colectare selectivă a deșeurilor prin aport voluntar. Primarul Ioan Mătieș a semnat contractul de finanțare, pentru acest proiect, în valoare de 4.55 milioane lei.

„Am semnat contractul pentru realizarea unui centru de colectare selectivă a deșeurilor prin aport voluntar. Valoarea investiţiei este de 4,55 milioane lei, aproximativ 926 mii euro.

După construcţie, centrul va permite colectarea separată a deşeurilor care nu pot fi colectate din pubele individuale: deşeuri reciclabile, biodeşeuri, deşeuri voluminoase, textile, din lemn (mobilier), anvelope, echipamente electrice şi electronice, baterii uzate, materiale de construcţii şi de la demolări”, transmite edilul liberal.

Fonduri în valoare de 1.93 milioane lei pentru dotarea unităților de învățământ din Mireșu Mare

De asemenea, Ioan Mătieș a depus spre finanțare și un proiect care prevede dotarea unităților de învățământ din comună. Valoarea acestuia este de 1.93 milioane lei, iar linia de finanțare este tot prin PNRR.

„Am depus un proiect pentru dotarea sălilor de clasa din toate unitățile de învățământ de pe raza Comunei Mireșu Mare cu mobilier și echipamente IT, realizarea unui laborator de ştiinţe şi a unui cabinet de limba şi literatura română, la şcoala gimnazială din Mireşu Mare”, precizează Ioan Mătieș.

Sursa: Ioan Mătieș

Leave a Comment