Maramureș: 400 milioane de euro pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din județ

La sediul Consiliului Județean Maramureș, alături de ministrul Marcel Ioan Boloș, a fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș”.

,,Valoarea investițiilor din cadrul proiectului regional este de peste 400 milioane de euro, din care 1,3 milioane de euro îi alocăm din bugetul Județului Maramureș.

Cea mai mare parte a finanțării, aproape 70%, este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.

”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș” e un proiect ambițios, ce cuprinde investiții locale în alimentarea cu apă în 29 de unități administrativ-teritoriale și în 18 – canalizare menajeră. La acestea se adaugă investițiile regionale în alimentare cu apă, respectiv canalizare menajeră gestionate de Consiliul Județean Maramureș”, transmite Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

,,În cadrul acestui proiect etapizat, pe lângă rețelele care vor fi dezvoltate, vor fi realizate magistrale importante de apă care vor deservi mai multe unități administrativ-teritoriale, și astfel rezolvăm problema apei potabile în județ.

Rețeaua de distribuție a apei va fi extinsă pe încă 301 de kilometri, se va construi o nouă stație de tratare a apei, 41 de stații de pompare a apei și 26 de noi stații de clorinare/reclorinare a apei.

Vor fi extinse rețelele de canalizare pe alți 189 de kilometri, vor fi realizate 3 stații noi de epurare, 84 de noi stații de pompare a apei uzate, iar conducta de refulare va fi reabilitată pe 802 kilometri”, adaugă Ionel Bogdan.

Sursa: Ionel Bogdan, Facebook

Leave a Comment