Maramureș: acord de parteneriat pentru realizarea cloud-ului regional nord-vest

A avut loc prima ședință ordinară a Consiliului Județean Maramureș din anul 2023. În cadrul acesteia, aleșii județeni au aprobat Acordul de parteneriat necesar pentru realizarea proiectului ”Cloud Regional Nord-Vest”.

„Pentru realizarea proiectului ”Cloud Regional Nord-Vest”, am adopat astăzi Acordul de parteneriat între Serviciul de Telecomunicații Speciale – STS – și cele 6 județe din regiunea de Nord-Vest a României: Maramureș, Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Satu Mare.

Proiectul va fi implementat de STS, iar finanțarea necesară va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest.

Prin realizarea acestui produs informatic, asigurăm comunicarea între bazele de date ale fiecărei instituții în parte, iar cetăţenii vor avea parte de un proces simplu, debirocratizat, nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi şi nu va mai fi necesar să se deplaseze la instituţii pentru a obţine documentele de care au nevoie.

Procesul de digitalizare este necesar, mai ales că ne aflăm în era tehnologiei, iar prin acest proiect începem transformarea digitală la nivelul regiunii de Nord-Vest a României”, transmite Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Sursa: Ionel Bogdan, Facebook

Leave a Comment