Maramureș: aleșii liberali din județ au în lucru investiții de peste 2 miliarde euro

Paul
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a anunțat că aleșii liberali au adus pentru județ investiții de peste 2 miliarde de euro.

Liderul liberal a vorbit la Sighetu Marmației despre investițiile desfășurate de administrația județeană în infrastructura rutieră, sănătate, educație, dar și în viitorul economic al județului.

CJ Maramureș a demarat lucrările de realizare a podului transfrontalier peste Tisa, având o valoare de 147 milioane lei. De asemenea, sunt în lucru și 7 parcuri industriale, acestea urmând să fie regăsite în Baia Sprie, Șomcuța Mare, Fărcașa, Târgu Lăpuș, Bogdan Vodă, Giulești și Mireșu Mare.

Administrația județeană din Maramureș va construi și Campusul pentru învățământul Dual, un proiect în valoare de 28 milioane euro de care vor beneficia peste 1.000 de elevi și studenți.

1 miliard de euro pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere din Maramureș

Ionel Bogdan a precizat că sunt alocate fonduri în valoare de 1 miliard de euro pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere din Maramureș.

„ Lucrăm intens pentru Drumurile Expres Baia Mare – Satu Mare și Baia Mare – Jibou – Dej și centurile ocolitoare pentru Baia Mare și Sighetu Marmației. Modernizăm 200 de km de drum județean prin MARA-NORD, care a primit deja finanțare prin POR: 125 de milioane de euro”, a anunțat președintele Consiliului Județean Maramureș.

„Avem un portofoliu consistent de proiecte, în valoare de 2 miliarde de euro. Peste 80 de proiecte, aflate în diferite stadii: unele în execuție, altele în faza de obținere a documentelor necesare implementării.

În iunie finalizăm noul terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Maramureș. Avem aici trei proiecte în derulare, aproape 60 de milioane de euro. Axa de finanțare era deschisă din 2017, nu eram eu președinte atunci. N-au fost în stare cei dinainte să depună proiectele astea”, a adăugat Ionel Bogdan.

Consiliul Județean Maramureș investește în sănătate prin proiecte în valoare de 120 milioane euro

Liderul liberal a precizat și faptul că administrația județeană pe care o conduce a investit în sănătatea maramureșenilor prin proiecte în valoare de peste 120 milioane euro.

„Reabilităm și modernizăm Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, 3,8 milioane de lei din bugetul județean. Am instalat un parc fotovoltaic aici. Facem economie de 2 milioane de lei/an. Investiția a fost de 7,95 milioane lei, din fonduri europene. Am refăcut infrastructura electrică și de fluide medicale aici, 10 milioane de lei.

Avem în implementare reabilitarea și dotarea integrală a ambulatorului Spitalului județean cu peste 4 milioane de euro. Cel mai mare proiect pe sănătate este noul corp de aici, în care vom înființa un bloc operator, un laborator ultramodern, parcări subterane, Heliport și noul UPU. Acest proiect este cel mai mare și ambițios pe sănătate, valoarea fiind de 100 de milioane de euro!

La Spitalul de Boli Infecțioase construim un corp nou în care vom înființa ambulatoriu printr-un proiect de 3,5 milioane de euro”, a transmis Ionel Bogdan.

Sursa: Ionel Bogdan

Distribuie articolul