Maramureș: Capsula timpului – un eveniment important pentru dezvoltarea aeroportului din județ

Paul

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a organizat un eveniment sub numele de „Capsula timpului” prin care a plasat o capsulă a timpului cu mesaje pentru viitor pe șantierul Aeroportului Internațional Maramureș.

„<<Capsula timpului>>conține două ziare locale, un ziar național, planul de construcție al noului terminal de pasageri, lista cu personalul din cadrul AIMM, precum și o scrisoare pentru urmașii Maramureșului, în cadrul căruia i-am invitat la o călătorie într-un punct din trecut, martor al progresului care a deschis calea unui viitor mai bun pentru comunitatea noastră.

Noul terminal de pasageri va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră și va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 mp. Avem asigurarea din partea constructorului – Concelex SRL – că până la finalul anului 2023 vom avea montat noul terminal, iar până la jumătatea anului 2024 acesta va fi deja funcțional”, transmite Ionel Bogdan.

„Valoarea proiectului este de 134 milioane de lei, iar printre dotări putem enumera: un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cală pe fluxul de plecări care conţine 10 ghișee check-in și benzi transportoare, două carusele plate cu plăci suprapuse pentru zona Sosiri, patru porţi de control acces manual, două chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene, două ghișee check-in pentru self drop-off”, adaugă liberalul.

Sursa: Ionel Bogdan

Distribuie articolul