Maramureș: Consiliul Județean a depus spre finanțare două proiecte în valoare de 20 milioane euro. Acestea prevăd reabilitarea a două obiective turistice

Paul
Ionel Bogdan
Ionel Bogdan

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a transmis că s-au depus spre finanțare două proiecte care prevăd reabilitarea Castelului Geza Teleki din Pribilești și reabilitarea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș. Totalul investiției este de peste 20 milioane de euro.

„Prin reabilitarea Castelului Geza Teleki din Pribilești, vom renova și transforma această clădire într-un centru socio-cultural multifuncțional, reprezentativ pentru Țara Chioarului, potrivit pentru activități cultural-artistice, socio-recreative și educative.

Restaurarea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, imobil monument istoric de grupă “A”, va crește numărul de vizitatori anuali și va transforma clădirea într-una reprezentativă a Municipiului Baia Mare și a Județului Maramureș”, transmite Ionel Bogdan.

„Cele două proiecte au fost depuse spre finanțare prin Programul Operațional Regional, iar implementarea lor va contribui la conservarea patrimoniului cultural din județul nostru, precum și la stimularea și dezvoltarea turismului maramureșean”, adaugă liberalul.

Sursa: Ionel Bogdan

Distribuie articolul