Maramureș: Consiliul Județean a dotat Aeroportul cu echipamente de peste 54 milioane lei pentru creșterea gradului de siguranță aeroportuară

Paul

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a anunțat că Aeroportul Internațional a fost dotat cu echipamente de peste 54.6 milioane lei pentru creșterea gradului de siguranță aeroportuară.

„Complementar cu proiectul de construire a noului terminal de pasageri, a remizei PSI și a drumurilor perimetrale, au fost achiziționate 37 de echipamente noi, care au rolul de a garanta securitatea pasagerilor de pe Aeroportul Internațional Maramureș și, totodată, de a crește gradul de siguranță aeroportuară.

Livrarea echipamentelor a început încă din luna septembrie 2023, iar până în prezent acestea au fost livrate în proporție de 88%”, a transmis liderul liberal.

Ionel Bogdan a precizat că echipamentele achiziționate sunt autospeciale pentru curățat pista cu plug, perie rotativă și turbosuflantă; echipamente pentru întreținerea zonelor de siguranță, cosirea și colectarea vegetației; autospecială stins incendii; freză de zăpadă; echipamente de acces a pasagerilor; echipamente de detecție expozibili; și multe altele.

Sursa: Ionel Bogdan

Distribuie articolul