Maramureș: Consiliul Județean a organizat un eveniment legat de absorbția fondurilor europene de către Republica Moldova

Consiliul Județean Maramureș a organizat un eveniment intitulat ”Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova”, acolo unde au participat peste 40 de reprezentanți din Republica Moldova. Aceștia fiind președinți de consilii raionale, reprezentanți guvernamentali, consilieri raionali, dar și experți din domeniul sanitar și al administrației publice.

„România și Republica Moldova au o relație extrem de strânsă, deoarece împărtășim aceeași limbă, avem o istorie și o moștenire culturală comună. Așadar, este datoria noastră să oferim tot sprijinul necesar fraților noștri de peste Prut în demersul de integrare în UE, prin schimburi de bune practici, dar și prin consolidarea parteneriatelor interinstituționale, care să crească considerabil rata de absorbție a fondurilor de pre-aderare la UE a Republicii Moldova.

După discuțiile aplicate pe care le-am avut la Consiliul Județean Maramureș, am efectuat o vizită și în teren, la proiectul finanțat prin programul RO-UA: ”Althera – Centrul de Terapii Alternative”. Este un proiect foarte important pentru județul nostru, realizat în parteneriat cu Ivano – Frankivsk, Ucraina, și am încredere că vom realiza astfel de proiecte în comun și cu regiuni din Republica Moldova, proiecte care vor aduce dezvoltare și bunăstare atât pentru maramureșeni, cât și pentru moldovenii de peste Prut”, transmite Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

„Am încredere că odată cu startul fondurilor de preaderare la UE, frații noștri de peste Prut vor fi pregătiți pentru depunerea de proiecte și vor obține finanțări europene atât de necesare pentru realizarea obiectivelor de investiții care să aducă dezvoltare și creștere economică în comunitățile lor. Au tot sprijinul meu și al Consiliului Județean Maramureș în toate aceste demersuri”, adaugă liberalul.

Sursa: Ionel Bogdan

Leave a Comment