Maramureș: Consiliul Județean a organizat un eveniment pentru sprijinirea dezvoltării parcurilor industriale

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, alături de reprezentanții ADR Nord-Vest și Maramureș Business Park, au organizat un eveniment pentru sprijinirea dezvoltării parcurilor industriale. Județul are în execuție trei parcuri de acest gen: Baia Sprie – 34 de hectare, Fărcașa – 20 hectare și Șomcuța Mare – 10 hectare.

„Dezvoltarea primelor parcuri industriale din Maramureș și atragerea de investitori în aceste parcuri reprezintă obiective foarte importante pentru mine și pentru echipa Consiliului Județean Maramureș.

În urmă cu doi ani și jumătate nu exista niciun proiect în județul Maramureș legat de parcurile industriale, iar astăzi avem în execuție trei astfel de parcuri: în Baia Sprie – 34 de hectare, Fărcașa – 20 hectare și Șomcuta Mare – 10 hectare”, transmite Ionel Bogdan.

„La Baia Sprie avem deja drumul de acces realizat și utilitățile publice necesare, iar infrastructura parcurilor industriale din Fărcașa și Șomcuta Mare va fi dezvoltată cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Partea de infrastructură e importantă, însă avem nevoie și de forță de muncă calificată, iar în acest sens am pregătit proiectul privind realizarea celui mai modern Campus profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest – o investiție de 25 de milioane de euro, din care 21 de milioane vor veni din fonduri europene.

Creăm un cadru atractiv pentru investiții și avem discuții cu investitori, care să aducă dezvoltare și să creeze locuri de muncă bine plătite pentru maramureșeni”, adaugă președintele administrației județene din Maramureș.

 

Sursa: Ionel Bogdan

Leave a Comment