Maramureș: Consiliul Județean efectuează lucrări de reparații, modernizări și asfaltări pe drumurile județene

Paul

Administrația județean din Maramureș, prin societatea Drumuri și Poduri Maramureș, a început lucrările de reparații, modernizare și asfalatare a drumurilor județene.

„Din orașul Cavnic și până în Bârsana, pe DJ 109F, se execută lucrări de reparații.

În zona Stoiceni, Cupșeni, pe DJ 171E, realizăm un drum nou. 4,9 kilometri de drum județean vor fi asfaltați pentru prima dată, aici fiind un drum de piatră până în prezent.

În zona Oarța, Ariniș, Mânău și Asuaj se realizează reparații pe aproximativ 2,5 km”, transmite Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

„Săptămânile următoare vom continua cu lucrări de reparații pe 1,3 kilometri în zona Băiuț – DJ 109U – și în zona Văleni, Mesteacăn pe DJ 109G.

Pe raza întregului județ realizăm în paralel și marcaje pietonale. În zona Maramureșului istoric am finalizat deja de trasat marcajele, în prezent se lucrează în partea sudică a judetului și urmează zona Târgu Lăpuș”, adaugă liberalul.

„Precizez, de asemenea, că vom realiza aceste lucrări la nivelul întregului județ, astfel încât toate drumurile județene să fie bine întreținute, iar participanții la trafic să circule în condiții de siguranță pe drumurile din Maramureș”, precizează președintele administrației județene din Maramureș.

CJ Maramureș reabilitează 24 de gospodării tradiționale printr-o investiție de 10 milioane lei

De asemenea, administrația județeană condusă de Ionel Bogdan are în desfășurare și un proiect în valoare de 10 milioane lei care vizează reabilitarea a 24 de gospodării din Petrova, Lăpuș și Bogdan Vodă. Fondurile vor fi asigurate prin PNRR.

„În Maramureș, avem un patrimoniu cultural foarte important, pe care avem datoria de a-l conserva pentru ca frumusețea și unicitatea Maramureșului să dăinuie în timp, iar generațiile viitoare să cunoască și să se bucure de moștenirea primită de la străbunii noștri. Casa Bolchiș din Lăpuș, alături de Casa Mihalca din Petrova, Casa Moșu Deac din Bogdan Vodă, monumente istorice, aflate în patrimoniul județului, sunt doar trei exemple de gospodării care vor fi propuse spre restaurare.

Avem un total de 36 de gospodării vechi pe care le vom restaura prin fonduri europene. Intervențiile propuse asupra obiectivelor însumează lucrările necesare aducerii imobilelor la imaginea inițială, specifică gospodăriilor tradiționale din județul nostru”, transmite liberalul.

Sursa: Ionel Bogdan

Citește și Maramureș: Consiliul Județean transformă bibliotecile în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale. Proiect în valoare de 17.8 milioane lei

Distribuie articolul