Maramureș: Consiliul Județean înființează trei centre de zi pentru persoanele cu nevoi personale. Investiție în valoare de 4 milioane lei

Trei centre de zi pentru persoanele cu nevoi personale vor fi înființate în județul Maramureș. Consiliul Județean are în desfășurare 3 proiecte în valoare de 4 milioane lei care vizează aceste obiective. Ionel Bogdan, președintele administrației județene, precizează că 1.2 milioane vor fi asigurați prin Programul de Interes Național, iar 2.8 milioane lei vor fi alocați din bugetul Consiliului Județean.

„Primul proiect prevede reabilitarea Centrului de zi din Sighetu Marmației, situat pe strada Dragoș Vodă, nr. 35. Acest obiectiv de investiții este realizat în proporție de 95% și va fi finalizat în cursul lunii aprilie 2023.

Un alt centru este realizat în comuna Mireșu Mare, prin reabilitarea și schimbarea destinației unei părți din Școala Generală Iadăra în centru de zi. Acest obiectiv este finalizat în totalitate, urmând ca recepția lucrărilor să fie efectuată în cel mai scurt timp.

În Baia Mare, strada Firiza, nr. 74, înființăm un centru Respiro prin reabilitarea, extinderea și dotarea unei clădiri aflată în această zonă. Acest proiect se află în faza de obținere autorizații și va fi finalizat în vara acestui an”, transmite Ionel Bogdan.

„Persoanele cu dizabilități au nevoie de tot sprijinul nostru, iar aceste proiecte au ca obiectiv principal asigurarea unei infrastucturi adaptate la cerințele și nevoilor acestor oameni, care să îi ajute să se integreze în comunitate”, adaugă președintele CJ Maramureș.

Sursa: Ionel Bogdan

Leave a Comment