Maramureș: Consiliul Județean o să depună spre finanțare alte trei proiecte în valoare de 250 milioane lei

Paul

În cadrul ultimei ședințe din acest an a Consiliului Județean Maramureș au fost votate trei proiecte pentru dezvoltarea județului. Toate vor fi depuse spre finanțare zilele acestea, informează CJ Maramureș.

Primul proiect vizează trei parcuri fotovoltaice: la Baia Sprie, Recea și Târgu Lăpuș, acestea producând un total de 20 MWh de energie electrică. Valoarea totală a proiectului este de 199,4 milioane lei.

Sursa: Ionel Bogdan, Facebook

„Acesta este doar începutul pentru ceea ce înseamnă producția de energie verde în județul Maramureș. Planul nostru este să producem peste 50 MWh în următoarea perioadă, iar în funcție de apelurile deschise pe fonduri europene, vom pregăti și alte cereri de finanțare în acest sector”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației Județului Maramureș.

Celelalte două proiecte vizează parcurile industriale din Fărcașa și Șomcuța Mare.

Sursa: Ionel Bogdan, Facebook

„În ședința de azi a Consiliului Județean, am aprobat indicatorii tehnico-economici și studiile de fezabilitate pentru realizarea parcurilor industriale de la Fărcașa și Șomcuta Mare, urmând a fi depuse cererile de finanțare pentru dezvoltarea acestor parcuri prin fonduri europene. Acestea vor fi realizate pe o suprafață de 20 de hectare, respectiv 10 hectare, ambele fiind cu posibilitate de extindere.

Pe partea de infrastructură, parcul industrial de la Fărcașa are o valoare de 43,8 milioane lei, iar parcul industrial de la Șomcuta Mare este în valoare de 19 milioane lei.”, a subliniat Ionel Bogdan.

Sursa: Ionel Bogdan, Facebook

Sursa: Consiliul Județean Maramureș, Facebook; Ionel Bogdan, Facebook

Distribuie articolul