Maramureș: Consiliul Județean reabilitează și modernizează Drumul Județean 108A printr-un proiect în valoare de 66.4 milioane lei

Paul

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 108A Gârdani – limită cu județul Sălaj. Valoarea proiectului este în valoare de 66.4 milioane lei. Din bugetul administrației județene se vor aloca fonduri în valoare de 9.3 milioane lei din valoarea totală a obiectivului.

„Continuăm modernizarea infrastructurii rutiere din județul Maramureș, pentru ca toți participanții la trafic să circule în condiții de siguranță. În acest sens, am semnat un nou contract de finanțare, în valoare de 66,4 milioane de lei, privind reabilitarea și modernizarea a 16,16 kilometri de drum județean, pe DJ 108A Gârdani – limită județul Sălaj.

DJ 108A este un drum foarte important, de legătură cu judeţul vecin, Sălaj, un drum care nu a mai fost reabilitat de mulți ani și este absolut necesară implementarea acestui proiect de reabilitare. Lucrările de modernizare și reabilitare se vor realiza în localitățile Ulmeni, Sălsig și Gârdani”, transmite Ionel Bogdan.

„În prezent suntem în faza de licitație publică pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție. Durata de execuţie a contractului de proiectare și execuție este de 360 de zile de la emiterea Ordinului Administrativ de începere din care: 180 de zile etapa I – de proiectare, inclusiv aprobare de către supervizor, obținerea autorizației de construire și emiterea ordinului administrativ de începere a execuției lucrărilor – şi 180 de zile etapa a II-a – de execuţie efectivă a lucrărilor”, adaugă președintele Consiliului Județean Maramureș.

Sursa: Ionel Bogdan

Distribuie articolul