Maramureș: Consiliul Județean reabilitează Teatrul de Vară din Baia Mare printr-un proiect în valoare de 8.7 milioane lei

Teatrul de Vară din Baia Mare va fi reabilitat printr-un proiect al Consiliului Județean Maramureș. Valoarea acestuia este de 8.7 milioane lei, iar finanțarea este asigurată de bugetul CJ. Ionel Bogdan, președintele administrației județene, a transmis că s-au aprobat indicatorii tehnico-economici și devizul general estimativ pentru acest obiectiv.

„Investim în modernizarea muzeelor din Maramureș. Teatrul de Vară va avea o capacitate de 1020 de locuri, iar elementul de noutate este acoperirea teatrului ca să putem organiza evenimente culturale pe o perioadă mai lungă din an. Am încredere că prin această investiție vom sprijini agenda culturală a județului Maramureș”, transmite Ionel Bogdan.

„Lucrările propuse în cadrul proiectului cuprind realizarea a 3 corpuri noi de clădire (grup sanitar, casa de bilete 1 și 2), precum și reabilitarea laboratorului de restaurare, a amfiteatrului în aer liber și locurile în gradene.

Pasul următor este să pregătim documenția de achiziții pentru proiectare și execuție, iar durata estimată de execuție a obiectivului de investiții este de 24 luni”, adaugă președintele CJ Maramureș.

Sursa: Ionel Bogdan / Consiliul Județean Maramureș

Leave a Comment