Maramureș: Consiliul Județean susține tinerii la competițiile de șah

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a anunțat că susține excelența în șah a tinerilor maramureșeni. La Concursul Național de șah școlar „Elisabeta Polihronaide” au participat tineri băimăreni (Sofia Vălean și Rareș Foral) care au obținut și locuri fruntașe, urmând să reprezinte și România la Campionatul Mondial Școlar de Șah, care se va desfășura în Grecia.

„Șahul este un sport al minții, care îmbină concentrarea, atenția la detalii, logica, gândirea strategică și capacitatea de a lua decizii sub presiune, iar tinerii care aleg să practice acest sport notează performanțe îmbunătățite la școală, dar și o dezvoltare în plan cognitiv, emoțional și social.

Tocmai pentru a încuraja practicarea acestui sport printre tinerii maramureșeni, am răspuns afirmativ solicitării de a susține Clubul de Șah „Tinerii Lei” și implicit acești minunați copii care vor reprezenta județul nostru la o competiție de asemenea anvergură – Campionatul Mondial Școlar de Șah”, transmite președintele CJ Maramureș.

Sursa: Ionel Bogdan

Leave a Comment