Maramureș: contractul de finanțare pentru proiectul de digitalizare și modernizare a orașului Târgu Lăpuș a fost semnat

Administrația locală liberală din orașul Târgu Lăpuș, condusă de către primarul Mitru Leșe, a anunțat faptul că a fost semnat contractul de finanțare al proiectului ”Sisteme inteligente de management urban la nivelul orașului Târgu Lăpuș” din cadrul PNRR.

„Acest proiect include urmatoarele secțiuni:

1. Aplicație pentru informarea cetățenilor și identificarea problemelor la nivel local, ce va permite interacțiunea și comunicarea între primărie și cetățeni, fiind un pas înainte spre digitalizarea instituției;

2. Centrele de inovare ale comunității, care aplică soluții inteligente pentru incluziune socială și oferă programe educaționale pentru comunitate, vor da o șansă în plus tinerilor absolvenți și șomerilor sau vor ajuta la cultivarea pasiunilor elevilor pentru tehnologie;

3. Sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public, totodată dotarea și funcționarea unui centru de supraveghere în timp real a situației din localitate. Prin instalarea sistemelor video inteligente se vor rezolva în timp real multe dintre problemele orașului legate de infracționalitate, depozitare deșeuri etc.”, transmite primăria Târgu Lăpuș.

„Prin implementarea acestui proiect, se fac pași importanți pentru realizarea unor obiective importante ale comunității locale: digitalizarea relației dintre primărie și cetățeni, încadrarea tinerilor pe piața muncii și reducerea infracționalității”, adaugă Florin-Alexandru Alexe, deputat de Maramureș.

Sursa: Primăria Târgu Lăpuș, Facebook / Florin-Alexandru Alexe, Facebook

Leave a Comment