Maramureș: cursuri de calificare pentru ocupația de lucrător comercial desfășurate în comuna Mireșu Mare

Ioan Mătieș, primarul comunei maramureșene Mireșu Mare, transmite că a sprijinit derularea cursurilor de calificare pentru ocupația de lucrător comercial. Acestea au avut loc în grădinița din satul Remeți pe Someș, făcând parte din proiectul Centrului de Cercetare și Formare al Centrului Universitar Nord din Baia Mare. Acesta este finanțat din fonduri europene din Fondul Social European prin Programul Capital Uman.

Ioan Mătieș explică importanța unui asemenea proiect: „Absolvirea cursurilor de formare permite persoanelor care nu au nicio calificare să poate fi încadrate prin contract de muncă pe ocupaţii mai bine plătite, chiar dacă şi cu puţin, decât muncitorul necalificat. Persoanele fără calificare sunt încadrate, de obicei, ca muncitor necalificat, plătit cu salariul minim pe economie”.

„Continuăm să facem orice ține de primărie pentru a sprijini, chiar și cu puțin, creșterea șanselor de acces la locuri de muncă mai bine plătite pentru cetățenii comunei Mireșu Mare. În măsursa în care apar cereri de derulare de asemenea cursuri de agenții economici sau centrele de formare, le vom acorda tot sprijinul”, transmite edilul liberal.

Sursa: Ioan Mătieș

Leave a Comment