Maramureș: finanțarea pentru extinderea și modernizarea Ambulatoriului integrat al Spitalului de Boli Infecțioase Baia Mare a fost aprobată. Investiție de peste 21 milioane lei

Consiliul Județean Maramureș a anunțat faptul că Ministerul Sănătății a aprobat finanțarea pentru proiectul „Extinderea și dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare”. Valoarea acestuia este de 21.395.578,37 lei, fonduri prin PNRR.

CJ Maramureș a precizat următoarele: „Prin implementarea acestui proiect va fi construit un corp nou de clădire, ca extindere a ambulatoriului integrat existent, ambulatoriul integrat va fi dotat cu echipamente specifice, moderne, cu tehnologie de ultimă generație și vor fi create trei specialități medicale noi în structura ambulatoriului, respectiv: Cardiologie, Medicină internă și Endocrinologie. Asfel, numărul maxim de prezentări care poate fi realizat într-un an va crește datorită înființării celor trei cabinete noi.

Un alt proiect similar, este cel de modernizare și dotare a ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în valoare de 19,8 milioane de lei, care a fost, de asemenea, aprobat spre finanțare prin PNRR.”

Ionel Bogdan, președintele administrației județene, a declarat: „Principalele obiective ale acestui proiect sunt: creșterea accesibilității serviciilor de sănătate pentru pacienții din mediul urban și rural, creșterea calității serviciilor medicale oferite prin compartimentarea spațiilor în funcție de nevoile de specialitate, creșterea calității actului medical.

Așa cum am promis la începutul mandatului, atragem bani europeni în Maramureș, care să aducă dezvoltare și bunăstare pentru maramureșeni. Este foarte important să dezvoltăm infrastructura medicală, pentru ca maramureșenii să aibă acces la servicii medicale de cea mai înaltă calitate.

În continuare, vom face eforturile necesare pentru ca toate proiectele la care lucrăm să primească finanțare și să onorăm toate promisiunile făcute maramureșenilor.”

Sursa: Consiliul Județean Maramureș, Facebook / Ionel Bogdan, Facebook

Leave a Comment