Maramureș: gradul de execuție al noului pod peste Tisa a ajuns la 25%

Paul

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a efectuat o întâlnire de lucru la Sighetu Marmației alături de reprezentanți din partea Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Scopul vizitei a fost de a vedea gradul de execuție al noului pod peste Tisa, acesta ajungând la 25%.

Liberalul a discutat și cu autoritățile ucrainene prezente la întâlnire și a primit asigurarea din partea acestora pentru obținerea autorizației de construire necesară pentru a demara lucrările pe malul ucrainean al noului pod.

„Acest proiect, de o importanță majoră pentru Maramureș și Transcarpatia, este așteptat de maramureșeni de peste 20 de ani, iar odată finalizat va avea o contribuție majoră în dezvoltarea economică a celor două regiuni.

Vom finaliza acest proiect strategic pentru Maramureș, România și Ucraina în 2024, iar astfel deschidem calea spre noi colaborări economice cu Ucraina și partea de nord-vest a Europei”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Reamintim că valoarea proiectului este de 147.9 milioane lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Sursa: Ionel Bogdan

Distribuie articolul