Maramureș: mai multe comune din județ au fost incluse în ruta satelor cu arhitectură tradițională

Paul

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a anunțat includerea a trei comune din județ în Ruta satelor cu arhitectură tradițională. Acestea sunt Petrova, Lăpuș și Bogdan Vodă.

„În luna decembrie 2022, am transmis Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene trei propuneri de proiecte, respectiv includerea în Ruta satelor cu arhitectură tradițională a comunelor Petrova, Lăpuș și Bogdan Vodă.

Astfel, vor fi restaurate 8 gospodării tradiționale din fiecare comună menționată. Casa Mihalca din Petrova, Casa Moșu Deac din Bogdan Vodă, Casa Bolchiș din Lăpuș sunt doar trei exemple de gospodării care vor fi propuse spre restaurare”, transmite Ionel Bogdan.

„Pentru reabilitarea a 12 gospodării din satul Breb, am semnat În luna octombrie 2022 contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR – și deja suntem în procedură de achiziție publică pentru reabilitarea lor.

Avem un total de 36 de gospodării vechi, foarte importante pentru patrimoniul cultural din Maramureș, pe care le vom restaura prin fonduri europene pentru ca frumusețea și unicitatea lor și a Maramureșului să dăinuie în timp”, adaugă președintele CJ Maramureș.

Sursa foto: Ionel Bogdan, Facebook
Sursa foto: Ionel Bogdan, Facebook
Sursa foto: Ionel Bogdan, Facebook
Sursa foto: Ionel Bogdan, Facebook
Sursa foto: Ionel Bogdan, Facebook

Sursa: Ionel Bogdan, Facebook

Distribuie articolul