Maramureș: nivel superior de acreditare pentru Spitalul Județean de Urgență

Paul

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a anunțat faptul că Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate – ANMCS a încadrat Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, Baia Mare în categoria a II-a de acreditare, față de categoria a V-a deținută anterior.

„Acreditarea este oferită unităților spitalicești după o analiză realizată de evaluatori externi, care vizează calitatea serviciilor medicale.

Îmbunătățirea serviciilor medicale oferite în unitățile spitalicești din subordinea Consiliului Județean Maramureș este o prioritate pentru mine și pentru echipa administrației județului. Muncim în fiecare zi la proiecte pentru dezvoltarea și modernizarea unităților medicale, însă mai avem multe lucruri de îmbunătățit atât pe partea de infrastructură, cât și în ceea ce privește calitatea actului medical”, transmite Ionel Bogdan.

„În luna ianuarie 2023, am primit aprobarea finanțării, prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR, pentru două proiecte majore pe zona de sănătate, ”Extinderea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Boli Infecțioase Baia Mare” și ”Modernizare și dotare ambulatoriu integrat al Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare”.

De asemenea, la Spitalul Județean avem în implementare deja proiectul care prevede instalarea unui sistem de detectare a concentrației de oxigen și modernizarea, extinderea infrastructurii electrice și de fluide medicale. Acestea sunt doar o parte din proiectele mari la care lucrăm pentru dezvoltarea domeniului medical din Maramureș, un sector vital pentru comunitate”, adaugă președintele Consiliului Județean Maramureș.

Sursa: Ionel Bogdan, Facebook

Distribuie articolul