Maramureș: o noua extensie a Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca se va deschide la Baia Mare

O nouă extensie a Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca se va deschide la Baia Mare. Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a semnat Acordul de Cooperare între administrația județeană, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

„Prin acest parteneriat vom deschide o filială a Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” în Baia Mare, pentru programul de studiu Asistență Medicală Generală, începând cu anul universitar 2023-2024. Rolul asistenților medicali este esențial pentru buna funcționare a sistemului de sănătate, aceștia contribuind la îngrijirea și tratamentul pacienților.

Astfel, tinerii care doresc să urmeze o carieră în sănătate, vor avea acces la o pregătire de înaltă calitate. Aceasta le va permite să își dezvolte abilitățile și cunoștințele necesare și să se formeze într-o profesiune nobilă și cu o foarte bună inserție pe piața muncii, cea de asistent medical”, transmite Ionel Bogdan.

„În etapele următoare ne dorim să dezvoltăm programele de studiu oferite de UMF ”Iuliu Hațieganu” în Baia Mare, astfel încât să pregătim specialiști la noi în Maramureș, iar tinerii să aibă opțiuni de specializare aici, acasă, în Maramureș.

Prin realizarea acestui proiect, punem Maramureșul pe harta orașelor care formează specialiști în domeniul medical și contribuim la dezvoltarea județului nostru, universitățile având un rol major în creșterea comunităților. Totodată, pregătim resursa umană atât de necesară în spitalele din Maramureș, specialiști care să se formeze și să rămână în Maramureș pentru a-i ajuta pe semenii lor”, adaugă președintele CJ Maramureș.

Investiții în valoare de peste 85 milioane euro pentru spitalele din subordinea Consiliului Județean Maramureș

De asemenea, administrația județeană din Maramureș are investiții în valoare de peste 85 milioane euro pentru spitalele din subordinea instituției.

„Avem investiții în valoare de peste 85 milioane euro pentru spitalele din subordinea Consiliului Județean Maramureș – Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie. Dotarea și modernizarea ambulatoriilor integrate la cele două unități spitalicești, instalarea unui sistem de detectare a concentrației de oxigen și modernizarea, extinderea infrastructurii electrice și de fluide medicale la Spitalul Județean de Urgență, precum și realizarea unei clădiri noi, care va cuprinde un Bloc operator nou, un laborator nou, o Unitate de Primire Urgențe nouă, o parcare subterană și un heliport deasupra clădirii sunt proiectele majore pentru infrastructura de sănătate.

Alte reușite importante, precum încadrarea Spitalului Județean de Urgență în categoria a II-a de acreditare, față de categoria a V-a deținută anterior, inaugurarea Secției de Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase, achiziția de echipamente noi pentru echipa Terapie Intensivă UPU SMURD Maramureș sunt semne că eforturile noastre susținute au rezultatele pe care ni le dorim”, precizează liberalul.

Sursa: Ionel Bogdan

Citește și: Maramureș: 42 de ani de la înființarea Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie. Consiliul Județean demarează proiecte în valoare de 4.8 milioane euro pentru dotarea clădirii

Leave a Comment