Maramureș: Palatul Administrativ a devenit proprietatea județului. CJ reabilitează imobilul printr-un proiect în valoare de 23 milioane euro

Palatul Administrativ din Baia Mare a devenit proprietatea județului Maramureș, nemaifiind domeniul public al statului. În cadrul clădirii își desfășoară activitatea peste 13 instituții publice din județ. De asemenea, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a transmis că prin această procedură se vor putea obține fondurile europene necesare reabilitării imobilului. Liberalul anunță un proiect în valoare de 23 milioane euro privind obiectivul respectiv.

„Veste bună pentru maramureșeni. După 30 de ani în care nu s-au putut accesa fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea Palatului Administrativ din Baia Mare, Guvernul a adoptat astăzi Hotărârea privind trecerea din domeniul public al statului în domeniul public al Judeţului Maramureş a clădirii din Baia Mare, strada Gheorghe Șincai 46, în care își desfășoară activitatea peste 13 instituții publice din județ.

Soluționarea situației juridice a clădirii ne permite să accesăm fonduri europene pentru proiectul de reabilitare integrală a imobilului, în valoare de 23 de milioane de euro.

Vom depune cererea de finanțare în luna iunie 2023, prin Programul Operațional Regional, iar din această toamnă vom începe lucrările de reabilitare, având în vedere că suntem deja în licitație publică pentru proiectare și execuție”, transmite Ionel Bogdan.

„Clădirea Palatului Administrativ are nevoie de o reabilitare totală atât a birourilor, a sălilor de ședință care vor putea fi folosite și pentru diferite evenimente culturale, a turnului care va fi deschis publicului pentru vizitare, dar și de reamenajarea spațiilor exterioare unde va fi amenajat și un loc de promenadă pentru cetățeni”, adaugă președintele CJ Maramureș.

Sursa: Ionel Bogdan

Leave a Comment