Maramureș: parteneriat între Consiliul Județean – CNAIR – Primăria Baia Mare pentru pasajele supraterane de la Italsofa și Clubul Văcarilor. Investiție de 35 milioane euro

Paul
Sursă foto: Facebook Ionel Bogdan

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a anunțat semnarea parteneriatului dintre administrația județeană – CNAIR – Primăria Baia Mare pentru pasajele supraterane de la Italsofa și Clubul Văcarilor. Valoarea totală a proiectelor este de 35 milioane euro, 20 milioane euro pentru Pasajul Clubul Văcarilor și 15 milioane euro pentru Pasajul Italsofa.

„Prin acest parteneriat se va asigura atât implementarea proiectelor majore de infrastructură rutieră: Pasaj rutier suprateran în zona Italsofa și Pasaj rutier suprateran Clubul Văcarilor, cât și finanțarea acestora prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Realizarea celor două pasaje supraterane de la Clubul Văcarilor și Italsofa va asigura fluidizarea traficului din aceste zone extrem de aglomerate la orele de vârf, iar pe viitor vor fi conectate la centura metropolitană Baia Mare”, transmite Ionel Bogdan.

„Pasajul de la Clubul Văcarilor (Baia Mare – Recea) va avea două benzi pe sens, benzi suplimentare de acces pe pasaj, care vor duce la lărgirea DN 1C spre localitatea Recea și va fi în lungime totală de 495 de metri.

Pasajul Italsofa (Baia Mare – Groși) a fost proiectat cu o lungime totală de 680 de metri și o lățime de 13,6 metri”, adaugă președintele CJ Maramureș.

Sursa: Ionel Bogdan, Facebook

Distribuie articolul