Maramureș: Policlinica nr. 2 din Baia Mare va intra în reabilitare printr-un proiect în valoare de 60 milioane lei

Paul

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a anunțat, la finalul ședinței administrației județene, votarea proiectului ”Modernizare Centru de Recuperare – reparații capitale și amenajări funcționale la Policlinica nr. 2 din Baia Mare”. Obiectivul de investiții are o valoare de 60 milioane lei, finanțarea acestuia va fi prin Programul Operațional Regional, cererea de finanțare fiind depusă.

Liberalul a precizat că în cadrul Policlinicii nr. 2 funcționează și Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, dar și Cabinetul de Planificare Familială care va intra în reabilitare printr-un proiect finanțat prin PNRR.

Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie are 35 de paturi penutru recuperare neurologică, ortopedică, bronho-pulmonară și cardiacă, dar și pentru recuperarea reumatologică, a adăugat liberalul.

Proiectul de reabilitare a întregii policlinici mai prevede și creșterea eficienței energetice a clădirii prin instalarea de panouri fotovoltaice, precum și creșterea gradului de ocupare, prin dotarea cu aparatură de specialitate, deoarece cererea pentru aceste servicii a crescut, a spus președintele CJ Maramureș.

„Am încredere că prin realizarea acestui proiect vom soluționa și problema supraocupării din cadrul Laboratorului de Recuperare, vom oferi atât pacienților, cât și personalului medical, condiții mult mai bune, la standarde europene. Sănătatea maramureșenilor este cea mai importantă, iar noi, la Consiliul Județean Maramureș, depunem toate eforturile necesare pentru a dezvolta și moderniza infrastructura de sănătate din județul nostru”, a subliniat liberalul Ionel Bogdan.

Sursa: Ionel Bogdan

Distribuie articolul