Maramureș: președintele CJ Ionel Bogdan a vizitat șantierul depozitului de deșeuri de la Fărcașa

Paul

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, și Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, au vizitat șantierul depozitului de deșeuri de la Fărcașa. Alături de aceștia s-a aflat și edilul liberal Ioan Stegeran.

„Am fost pe șantierul depozitului de deșeuri de la Fărcașa, unde în vară finalizăm lucrările la Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș. Este un proiect dificil, “moștenit” de la administrația trecută, cu multe și mari probleme, pe care am reușit cu mari eforturi să îl stabilizăm, inclusiv la propriu, nu doar la figurat.

Vom îmbunătăți serviciile de management al deșeurilor, vom scăpa de siturile contaminate istoric, în conformitate cu practicile Uniunii Europene. Vom contribui direct la reducerea cantității de deșeuri biodegradabile depozitate și creșterea volumului de materiale reciclate, la pregătirea pentru reutilizare și reciclarea deșeurilor municipale și la reciclarea și valorificarea deșeurilor de ambalaje”, a transmis Ionel Bogdan.

De asemenea, la Școala profesională din Fărcașa a început Programul Național Masă Sănătoasă. Peste 600 de copii vor beneficia zilnic de o alimentație sănătoasă.

Președintele Consiliului Județean Maramureș și ministrul Finanțelor au vizitat și localitatea Groși, acolo unde primarul Boltea Florin Daniel conduce o administrație eficientă care investește în infrastructura rutieră și pentru înființarea unui sistem de canalizare.

Sursa: Ionel Bogdan

Distribuie articolul