Maramureș: primăria Baia Sprie transformă Dealul Minei într-un parc

Dealul Minei din Baia Sprie se va transforma într-un parc. Acesta va fi un loc de relaxare și promenadă, punând în valoare obiective precum ruinele Puțului Francisc, Crăpătura Zorilor și Lacul Albastru. Acesta o să aibă și mai multe puncte de informare în domeniul mineritului, al faunei, geologiei și istoriei. De asemenea, acest proiect va și proteja Dealul prin acordarea unui statut de pădure parc. Bîrda Sebastian Alin, primarul orașului, anunță că acest proiect o să devină realitate.

„Alături de membrii Asociației Mineritului Maramureșean am identificat și elemente de interes istoric, științific și cultural. Un număr semnificativ de galerii miniere private din ultimii 300 de ani, halde cu material din diferite perioade istorice, abataje vechi, forme de eroziuni specifice și spectaculoase puncte de belvedere.

Dealul Minei, Lacul Albastru sunt sinonime pentru noi cu însăși Baia Sprie. Le protejăm așa cum facem cu căminul nostru deoarece reprezintă simboluri ale locurilor noastre”, transmite edilul liberal.

Sursa: Bîrda Sebastian Alin

Leave a Comment