Maramureș: primăria din Baia Sprie a obținut finanțare de 14 milioane lei prin PNI ”Anghel Saligny” pentru reabilitarea infrastructurii rutiere

Paul

Primăria din Baia Sprie a reușit să obțină o nouă finanțare în valoare de 14.104.285 lei. Aceasta este asigurată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și proiectul prevede reabilitarea și modernizarea străzilor a unității administrativ-teritoriale. Edilul Bîrda Sebastian Alin a semnat contractul de finanțare pentru cele 11 străzi.

„Am reușit să accesăm finanțare pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru reabilitarea a 11 tronsoane de străzi, o finanțare substanțială care va reduce presiunea pe bugetul local în ceea ce privește reabilitarea străzilor de pe raza orașului nostru – 14.104.285,82 lei inclusiv TVA care vor merge către următoarele componente: lungimea totală a strazilor care vor fi reabilitate – 4.373,00m; suprafață totală construită – aprox. 35.300,00 mp; structura rutieră pe străzile Aleea Minerilor, Decebal, Străbunilor, Colonia Dragoş Vodă și Pietrosului va fi din asfalt, iar pe străzile Matei Corvin și Mihai Eminescu va fi parțial pavaj de piatră și asfalt; sunt prevăzute lucrări de scurgere a apelor, se vor realiza platforme de încrucișare, lucrări de siguranță circulației și amenajarea spațiilor verzi și se vor amenaja accesele la proprietățile private”, transmite edilul liberal.

„Proiectul este unul foarte ambițios și cuprinzător, va reprezenta unul dintre cele mai de anvergură proiecte da infrastructură pe care le implentăm pe o suprafață foarte extinsă a orașului.

După semnarea contractului urmează etapa de realizare a proiectului tehnic, procedurile de achiziții urmând ca în primăvara anului 2024 să demarăm efectiv lucrările”, adaugă Bîrda Sebastian Alin.

Sursa: Bîrda Sebastian Alin

Distribuie articolul