Maramureș: Punctul Feroviar de Frontieră Valea Vișeului a fost redeschis după o perioadă de 17 ani

Paul

Punctul Feroviar de Frontieră Valea Vișeului a fost redeschis după o perioadă de 17 ani în care activitatea a fost suspendată. Prezenți la redeschiderea Căii Ferate Valea Vișeului au fost atât Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, cât și Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Consiliul Județean Maramureș a comunicat următoarele: „Prin acest punct vor opera zilnic două curse de călători tur-retur, fiecare tren ucrainean având disponibil un număr de 182 de locuri.

Redeschiderea acestui punct de frontieră dintre Maramureș și Ucraina vine după discuția președintelui CJ Maramureș cu ambasadorul României în Ucraina, Alexandru Victor Micula, privind redeschiderea traficului feroviar la Câmpulung la Tisa și Valea Vișeului.”

Ionel Bogdan a adăugat faptul că: „Aceste două puncte de trecere a graniței vin în completarea proiectului major de infrastructură ”Pod peste Tisa în zona Teplița, Sighetu Marmației”.

Astfel, vom avea la nivelul județului Maramureș patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, iar acest lucru reprezintă noi conexiuni rutiere și feroviare ale Maramureșului și ale României cu Ucraina, dar și cu partea de vest a Europei, contribuind astfel la intensificarea schimburilor comerciale internaționale și la dezvoltarea economică a județului nostru, în beneficiul nivelului de trai al maramureșenilor.”

Sursa: Consiliul Județean Maramureș, Facebook

Distribuie articolul