Maramureș: reprezentanții județului au fost prezenți la întâlnirea Comitetului Executiv al Asociației Europene a Regiunilor de Frontieră

Doru Lazăr, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, a participat la prima reuniune a noului Comitet Executiv (CE) al Asociației Europene a Regiunilor de Frontieră. Acesta a avut loc în Germania (AEBR).

Noul CE al AEBR prezintă pe agenda sa subiecte care privesc organizarea și funcționarea asociației, aceasta reunind 100 de regiuni de frontieră din Uniunea Europeană și din afara granițelor UE, scopul fiind de a promova cooperarea transfrontalieră în Europa și pe alte continente.

”În numele președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, precum și al meu personal, suntem onorați să găzduim o reuniune a membrilor marcanți ai AEBR și să vă prezentăm provocările cu care se confruntă Maramureșul ca urmare a poziționării noastre la granițele externe ale UE. Dorim să vă facem cunoscute acțiunile pe care le derulăm de mai bine de un an, pentru gestionarea crizei refugiaților și pentru sprijinirea vecinilor noștri din Ucraina. Deși ne aflăm în această perioadă dificilă cauzată de conflictul armat din Ucraina, dorim să vă prezentăm și rezultate concrete ale unor proiecte transfrontaliere pe care le implementăm împreună cu parteneri din regiunile înfrățite Transcarpatia și Ivano-Frankivsk, dar și alte eforturi și inițiative ale Județului Maramureș pentru promovarea și dezvoltarea cooperării transfrontaliere”, transmite Doru Lazăr, vicepreședintele CJ Maramureș.

Sursa: Consiliul Județean Maramureș

Leave a Comment