Maramureș: vizită a liberalilor la Spitalul Județean de Urgență. Proiecte în valoare de 82 milioane euro pentru infrastructura sanitară

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a efectuat o vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare. Alături de acesta au fost și Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, parlamentarii liberali Călin Bota, Florin-Alexandru Alexe și Cristian Niculescu Țâgârlaș, dar și managerul Spitalului, Alexandru Oroș. Consiliul Județean are în implementare proiecte în valoare de peste 82 milioane de euro pentru infrastructura sanitară.

„Am discutat despre principalele investiții pe care le vom demara pentru a dezvolta unitatea spitalicească, dar și despre proiectele pe care deja le avem în implementare.

Avem proiectul în valoare de 4 milioane de euro, a cărui finanțare a fost aprobată prin PNRR, pentru dotarea și modernizarea ambulatoriului integrat la Spitalul Județean de Urgență. Alte 8,4 milioane de euro sunt pentru proiectele privind dotarea spitalului cu echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale și dotarea Secției de Terapie Intensivă Neonatală cu aparatură medicală de ultimă generație”, transmite Ionel Bogdan.

„De asemenea, la Spitalul Județean avem în implementare proiectul care prevede instalarea unui sistem de detectare a concentrației de oxigen și modernizarea, extinderea infrastructurii electrice și de fluide medicale.

Prin implementarea unui alt proiect major la Spitalul Județean de Urgență, în valoare de 70 milioane de euro, vom realiza o clădire nouă, care va cuprinde un Bloc operator nou, un laborator nou, o Unitate de Primire Urgențe nouă, o parcare subterană pentru mașinile celor care lucrează în această clădire și un heliport deasupra clădirii. Acestea sunt principalele proiecte pe care le avem pentru dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență pentru că îmi doresc ca maramureșenii să beneficieze servicii medicale de cea mai înaltă calitate în spitalele din Maramureș”, adaugă președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Sursa: CJ Maramureș

Leave a Comment