Marcel Boloș: 1,8 miliarde de euro pentru persoanele vulnerabile

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că 1,8 miliarde de euro vor fi alocați pentru diverse forme de ajutor pentru persoanele vulnerabile.

Marcel Boloș: „1,8 miliarde de euro pentru persoanele vulnerabileAnul 2023 este, într-adevăr, anul în care nimeni nu este lăsat în urmă. Pentru că avem ivestiții masive pentru infrastructură, fie că vorbim de autostrăzi, școli, spitale sau rețeaua de apă și canalizare. De asemenea, este anul care vine și cu cele mai multe oportunități pentru mediul de afaceri”.

„Nu vom neglija însă nevoia de coeziune socială și de reducere a sărăciei extreme. Continuăm să acordăm diverse forme de ajutor din bani europeni, pentru care avem deja un buget de 1,8 miliarde de euro. Și nu avem de gând să ne oprim aici. În această perioadă lucrăm la mecanismele pentru noi soluții pentru categoriile vulnerabile, pentru a ne asigura că fiecare român, indiferent de situația cu care se confruntă, beneficiază de ajutor pentru toate nevoile imediate pe care le are”, a explicat liberalul.

„Până la acest moment este cert că, în funcție de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate, vor fi gospodării care vor primi 1.400 de lei pentru utilități, pachetul de 24 kg cu produse alimentare și cele șase tranșe de 250 de lei pentru mese calde, dar și 500 de lei pentru haine și rechizitele celor mici”, a transmis Marcel Boloș.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Leave a Comment