Marcel Boloș a anunțat dotarea birourilor vamale de frontieră cu 26 de sisteme performante de scanare

Eduard Turcu

Birourile vamale de frontieră vor fi dotate cu 26 de sisteme performante de scanare, care vor fi montate la începutul anului viitor. Echipamentele vor permite verificarea mai rapidă și mai precisă a conținutului mijloacelor de transport, inspectarea coletelor și a containerelor urmând să se facă fără deschiderea lor.

Prin acest proiect PNL, autoritățile vor lupta mai eficient cu evaziunea, iar cei care tranzitează vămile românești vor aștepta mai puțin. Finanțarea este asigurată din bugetul național și din fonduri provenite din PNRR.

”De astăzi intrăm în linie dreaptă în lupta noastră cu eradicarea fenomenelor ilicite și în direcția modernizării și îmbunătățirii sistemului vamal, cu accent deosebit pe consolidarea eforturilor de combatere a contrabandei. Alături de introducerea e-factura, e-sigiliu, și introducerea informațiilor telemetrice în sistemul de e-transport, construim un ecosistem digital robust care să descurajeze orice încercare de fraudă și contrabandă”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

Distribuie articolul