Marcel Boloș: am promis mediului de afaceri predictibilitate şi transparenţă și este o promisiune la care mă asigur că răspundem foarte prompt

Eduard Turcu

Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a precizat că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate și transparență, promisiune pe care a făcut-o și la care ține ca instituția pe care o conduce să răspundă prompt.

Marcel Boloș: „Am promis mediului de afaceri predictibilitate şi transparenţă. Și este o promisiune la care mă asigur că răspundem foarte prompt. Suntem într-o perioadă foarte aglomerată în domeniul fondurilor europene, dată fiind suprapunerea perioadelor de programare 2014-2020 și 2021-2027, alături de implementarea Planul Național de Redresare și Reziliență”.

„Chiar și în aceste condiții, cu atenție deosebită și o organizare judicioasă, ne putem atinge obictivele. În ceea ce privește noua Politică de Coeziune, care aduce o alocare istorică de 43 de miliarde de euro, vreau să precizez următoarele aspecte: Autoritățile de Management au întocmit calendarul de lansări pentru apeluri de proiecte, iar conform acestui calendar, majoritatea ghidurilor solicitantului aferente programelor finanțate în cadrul Politicii de Coeziune 2021–2027 vor fi publicate în dezbatere publică în trimestrul I din 2023. Voi reveni în curând cu mai multe informații în acest sens”, a spus liberalul.

„Mai mult, anul viitor ne așteaptă un maraton al apelurilor. Am prezentat aceste aspecte și ieri, în cadrul uneia dintre întrevederile regulate pe care le avem alături de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR). Ulterior, în spiritul bunei noastre colaborări, ne-au prezentat mai multe propuneri de reforme structurale sau propuneri pentru îmbunătățirea accesului la finanțare al firmelor locale”, a subliniat Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Distribuie articolul