Marcel Boloș: Cererea de plată II din Planul Național de Redresare și Reziliență nu este blocată

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a explicat faptul că cererea de plată II din Planul Național de Redresare și Reziliență nu este blocată și că evaluarea documentației transmise spre validare urmează parcursul procedural firesc.

Marcel Boloș: „Se dezbate mult pe această tema și aș vrea să clarificăm situația, pentru corecta informare a opiniei publice. Cererea de plată II din Planul Național de Redresare și Reziliență nu este blocată, suntem în punctul în care evaluarea documentației transmise spre validare urmează parcursul procedural firesc”.

„Am explicat într-un comunicat exact cum stă treaba, îl atașez în comentarii. Ceea ce m-a surprins plăcut – şi este suportul unui puseu de speranţă – este că mulți dintre jurnaliști au solicitat și poziția MIPE. Rămânem la fel de deschiși în comunicare și mizez pe sprijinul instituțiilor mass-media că vor furniza informații corecte și verificate. Astfel încât să NU fie creată o imagine deluzorie asupra unei proceduri de lucru normale ce include analizarea a peste 3.000 de documente. Pentru ca în joc sunt interesele strategice ale României și, implicit, ale fiecărui cetățean”, a explicat liberalul.

„Mulțumesc tuturor pentru eforturile pe care le depun zi de zi pentru ca reformele să fie atinse. Vom continua să oferim sprijin celor responsabili în implementarea proiectelor, pentru îndeplinirea calendarului instituțional și financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare și reziliență”, a spus ministrul.

„Să nu uităm nici că România este printre primele care au depus deja două cereri de plată, în condițiile în care PNRR are o construcție complexă, cu peste 500 de jaloane și ținte, iar sistemul instituțional de gestionare a reformelor și investițiilor gândit la momentul elaborării planului implică 16 instituții ale Guvernului României care nu aveau în responsabilitate activitatea de gestionare a fondurilor europene”, a transmis Marcel Boloș.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Leave a Comment