Marcel Boloș: Comisia Europeană a virat României banii aferenți cererii II de plata din PNRR/ Peste 2,7 miliarde euro au intrat în țară

Media PNL

Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor a afirmat că România a primit vineri, în conturile sale, 2,7 miliarde de euro aferenți celei de-a doua cereri de plată, până acum fiind făcute plăți de aproape 10 miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Spuneam la 1 septembrie că până la sfârșitul acestei luni ar trebui să ajungă în țară banii aferenți cererii de plată II din Planul Național de Redresare și Reziliență. Ei bine, astăzi au intrat în conturile României peste 2,7 miliarde euro.
Alături de prefinanțare și prima tranșă din PNRR, țara noastră a beneficiat până la această oră cumulat de plăți de aproape 10 miliarde de euro, din cadrul acestui instrument.

Este o reușită importantă. Depunerea acestei cereri a fost rezultatul unui efort consolidat al tuturor ministerelor implicate și a prim-ministrului de la acel moment, domnul Nicolae Ionel Ciucă. Chiar dacă avem un PNRR complex și numai pentru această cerere a trebuit să trimitem peste 3.000 de documente, România a fost printre primele țări din UE care a reușit să facă diligențele pentru a doua tranșă de bani.

Mă tot auziți că subliniez: trebuie să ducem la bun sfârșit reformele asumate și să nu pierdem niciun cent care ni se cuvine. Să nu uităm nicio zi că PNRR este un proiect vast cu implicații directe și indirecte în aproape toate domeniile, de succesul căruia depind redresarea și dezvoltarea economiei, stabilitatea și sustenabilitatea bugetului, cât și performanțele procesului administrativ.

Dacă vom duce la bun sfârșit aspectele cheie pe care ni le-am asumat, va însemna impulsionarea economiei și generarea unui efect multiplicator solid pentru investiţiile în autostrăzi, infrastructura feroviară, şcoli, infrastructura spitalicească şi tot ceea ce înseamnă îmbunătățirea calității vieții pentru români.” a declarat ministrul.

Sursa: Facebook Marcel Boloș

Distribuie articolul