Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: Siguranță pe drumuri/ NU cresc prețurile RCA

Media PNL

Marcel Boloş, ministrul liberal al Finanțelor, a anunțat că tarifele polițelor RCA rămân neschimbate până la sfârşitul acestui an.

,,Am luat o decizie pentru ca şoferii români să nu se simtă copleşiți de costurile asigurărilor auto. Mai exact, Guvernul României a stabilit că prețurile asigurărilor RCA nu pot depăşi prețurile practicate la data de 28 februarie 2023.

Ce s-ar fi Întâmplat după 8 decembrie dacă nu se lua această decizie, când şoferii care mai au Încă asigurare Euroins mergeau să Îşi facă asigurare nouă?” a declarat ministrul intr-o postare pe Facebook.

Referitor la dezechilibrul Între cerere şi ofertă pe piața asigurărilor auto de răspundere civilă, ministrul liberal al Finanțelor a anunțat că ,,la acest moment sunt În vigoare 1,5 milioane de contracte, ceea ce reprezintă circa 15% din Întregul parc auto la nivel național.

Dezechilibrul Între cerere şi ofertă la nivel de piață ar fi dus fie la o presiune asupra primelor de asigurare RCA practicate În piața liberă, fie la o scădere a gradului de cuprindere În asigurarea RCA a parcului auto național.

Marcel Boloş  a mai amintit În postarea de pe contul său de Facebook că ,,suntem pe primul loc În topul negativ al țărilor din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente pe şosele, pe cap de locuitor.

Distribuie articolul