Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: Harta descentralizării fondurilor europene este completă

Eduard Turcu

Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că harta descentralizării fondurilor europene este completă, proiect datorită căruia „vom vedea o Românie cu regiuni mult mai dezvoltate, mai prospere, pentru că este o oportunitate uriașă pe care sunt sigur că primarii nu o vor rata”.

„Comisia Europeană a venit cu o veste foarte importantă: a fost aprobat Programul Regional București-Ilfov, astfel că harta descentralizării fondurilor europene este completă”, a precizat liberalul.

Acesta a mai spus că „puţini conştientizează în acest moment impactul pe care acest anunț îl are asupra RomânieiViitorului, dar când vom ajunge la sfârşitul anului 2027, datorită acestei finanțări de peste 11 miliarde de euro prin Politica de Coeziune 2021-2027, vom vedea o Românie cu regiuni mult mai dezvoltate, mai prospere, pentru că este o oportunitate uriașă pe care sunt sigur că primarii nu o vor rata”.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Marcel Boloș: „Vă las doar câteva exemple despre ce înseamnă cei 1,4 miliarde de care beneficiază Programul București-Ilfov:

  • Peste 100.000 mp reabilitați (clădiri publice);
  • Peste 20.000 mp lucrări de reducere a riscului seismic (clădiri publice);
  • 63 ha infrastructuri verzi;
  • Peste 23.000 elevi beneficiari de infrastructură educațională nouă/modernizată;
  • 100.000 mp zone urbane reabilitate.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Distribuie articolul