Marcel Boloș: Proiectele strategice de investiții ale României sunt în siguranță

Eduard Turcu

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a avut o discuție alături de Nicolae Ciucă și de Johannes Hahn, comisarul european pentru Buget și Administrație, pe tema revizuirii Cadrului Financiar Multianual al UE (2021-2027).

Marcel Boloș: „Proiectele strategice de investiții ale României sunt în siguranță. Suntem în acest moment într-o fază de consolidare a sustenabilității finanțelor publice, de reducere a nivelului datoriilor, la care se adaugă efectele crizei generate de războiul de la graniță”.

„Este, așadar, o perioadă în care implementarea proiectelor strategice naționale finanțate din fonduri europene nu poate să sufere niciun dezechilibru. Să nu uităm că anul acesta Autoritățile de Management vor lansa 80% dintre apelurile pe care le avem planificate pentru bugetul de 46 de miliarde euro din 2021-2027”, a spus ministrul.

„Tocmai de aceea,  am agreat că la revizuire trebuie să se intervină chirurgical, strict pentru stimularea investițiilor în domeniile prioritare. Iar reducerea alocărilor de care statele membre dispun nu poate fi o variantă”, a transmis Marcel Boloș.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Distribuie articolul