Marcel Boloș: Sprijinim deplin sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse

Media PNL

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a declarat ca cel mai important subiect al agendei reuniunii ECOFIN este viitorul guvernantei economice europene.

Un aspect amplu dezbătut, pe care l-am susținut și noi, a fost pe fondul aplicării Procedurii de Deficit Excesiv.

Mai exact, mai multe state au solicitat excluderea atât a împrumuturilor din Mecanismul de Redresare și Reziliență, cât și a cofinanțării aferente Politicii de Coeziune din definirea indicatorului de cheltuieli nete.

Poate par aspecte tehnice, dar vorbim despre protejarea unor instrumente esențiale pentru finanțarea reformelor și investițiilor, care vizează prioritățile strategice ale României.

De altfel, a fost principala temă de discuție pe care am avut-o cu miniștrii de finanțe din Lituania, Gintarė Skaistė, și din Polonia, Magdalena Rzeczkowska.

De asemenea, în cadrul unei discuții cu omologul belgian, Vincent van Peteghem, am vorbit despre procesul de rambursare a contravalorii obligațiunilor emise de Banca Internațională de Investiții (BII) achiziționate de investitorii români, care este acum blocat.

Sprijinim deplin sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse. Cu toate acestea, sancțiunile BII afectează negativ investitorii instituționali din România și pe beneficiarii lor, cărora trebuie să le fim alături.” a mai declarat ministrul.

Sursa: Facebook Marcel Boloș

Distribuie articolul