PNRR: Marcel Boloș a transmis că suntem printre primii 7 la nivel european care au depus deja cea de-a doua cerere

Eduard

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a prezentat stadiul implementării PNRR în cadrul Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.

Marcel Boloș: „La nivelul Uniunii Europene, toate cele 27 state membre au planuri aprobate și semnate. Dar multe dintre ele, 16 mai exact, nu au nici măcar prima cerere de plată aprobată. Noi suntem printre primii 7 la nivel european care au depus deja cea de-a doua cerere. Asta în condițiile în care avem unul dintre cele mai complexe planuri, cu peste 500 ținte și jaloane”.

„Cât despre perioada medie de aprobare a unei cereri, vedem că aceasta este de 104 zile, în linie cu parcursul pe care l-a avut și România. Și pentru că se tot vorbește despre banii cheltuiți, aș puncta că la nivelul coordonatorilor de reformă s-au semnat până în prezent 8.551 de contracte de finanțare cu beneficiarii, cu o valoare totală de aproximativ 11 miliarde de euro. Așadar, se înțelege în ce direcție merg cele peste 6 miliarde de euro care au intrat deja în țară”, a transmis ministrul.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Distribuie articolul