Marcel Vela, senator PNL: „Animalele de companie, educate și cuminți, sunt acele ființe care sunt capabile de cea mai pură dragoste, chiar dacă nu o pot exprima în cuvinte”

Paul

România face încă un pas spre normalitate. Liberalul Marcel Vela anunță că în instituțiile publice și în mijloacele de transport în comun vor avea acces câinii și pisicile.

Senatorul a făcut un proiect de lege ce prevede ca animalele de companie, câinii și pisicile, să aibă acces în instituțiile publice.

‘’Alături de prietenii și colegii mei, cărora le mulțumesc public pentru că suntem inițiatorii acestui pas important, Gheorghe PECINGINĂ, Raluca TURCAN, Maria – Gabriela HORGA, George ȘIŞCU și George – Cristian TUȚĂ, am depus împreună proiectul de lege pentru a intra în normalitate și pentru a face o LUME MAI BUNĂ!”, a transmis senatorul liberal.

De asemenea, se precizeză că respectivele animale de companie nu trebuie să pună în pericol siguranța celorlalți călători.

Cunoscut ca un mare iubitor de necuvântătoare, liderul liberal este și cel care a înființat Poliția Animalelor în timpul mandatului său de ministru M.A.I.

‘’Încep prin a felicita sufletele curate ale românilor și a le mulțumi tuturor celor care cresc, adoptă și îngrijesc animale!

Cei care aleg să viețuiască împreună cu sufletele nobile și sincere ale animalelor, sunt oamenii buni, cu inimă mare, cei care le iubesc și le tratează ca pe niste adevărați membri de familie.

Animalele de companie, educate și cuminți, sunt acele ființe care sunt capabile de cea mai pură dragoste, chiar dacă nu o pot exprima în cuvinte.’’

Marcel Vela, senator: „Cred că suntem datori moral și uman, măcar pentru dragostea lor infinită, de a le respecta și noi cele cinci drepturi…”

În același timp, președintele PNL Caraș-Severin face un apel către iubitorii de animale:

’’Dragii mei prieteni cu suflete curate,

Cred că suntem datori moral și uman, măcar pentru dragostea lor infinită, de a le respecta și noi cele cinci drepturi…

  • de a nu suferi de foame și de sete;
  • de a fi ferite de disconfort;
  • de a nu suferi dureri, leziuni si boli;
  • de a manifesta un comportament firesc;
  • de a nu suferi de frică sau de stres.

Credem că este timpul ca și România să intre în rândul statelor civilizate și din acest punct de vedere, din respect pentru animale si stăpânii lor, evident respectându-se regulile de igienă sanitar-veterinară, cât și drepturile și siguranța tuturor celorlați oameni.’’

Senatorul liberal: În multe alte state, accesul animalelor de companie, câini și pisici, este permis aproape peste tot.

Ideea acestui proiect de lege a pornit de la situații concrete:

‘’Pe lângă a le asigura un confort acestor animale, trebuie să rezolvăm de multe ori și o necesitate. Întâlnim o altă situație în viața reală, atunci când stăpânul nu are autoturism personal iar animalul are nevoie de o urgență medicală.

Practic, este imposibil să urce cu el intr-un taxi sau un mijloc de transport în comun, deși animalul este vaccinat, cipat, curat și cuminte.

În multe alte state, accesul animalelor de companie, câini și pisici, este permis aproape peste tot. În Spania și Germania există boluri cu apă inclusiv pe străzi, animalele având voie chiar în magazine, restaurante și instituții.

Totodată, confortul animalelor și respectul stapânilor sunt lucruri normale și în alte țări, ca Austria, Belgia, Estonia, Finlanda, Franța, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Slovenia, Suedia și Elveția’’, precizează liberalul.

Totodată, apreciază inițiativele colegilor săi de partid care au întărit ideea că este nevoie de o lege pentru animalele de companie:

’’Au fost multe inițiative lăudabile la nivel de administratii publice locale și județene, așa cum se întâmplă la Consiliul Județean Ilfov, motiv pentru care îl felicit pe președintele Hubert Thuma, dar cu o floare nu se face primăvara. Clar este nevoie de o nouă reglementare, motiv pentru care un proiect de lege în acest sens se impunea în mod firesc.’’, a adăugat Marcel Vela.

Așadar, prin acest proiect de lege se face dreptate pentru sufletele care nu pot să o ceară-necuvântătoarele. România face încă un pas spre normalitate!

Distribuie articolul