Marian Crușoveanu, deputat: PNL a realizat 3 creșteri consecutive ale pensiilor

Media PNL

Creșterea pensiilor este un sprijin, dar mai ales o confirmare a faptului că Guvernul României urmărește îndeaproape să fie alături de cei aflați la nevoie. Urmează o iarnă imprevizibilă, iar această decizie înseamnă, înainte de toate, responsabilitate și solidaritate.

“Personal, apreciez faptul că în anul 2023 vor fi acordate ajutoare, punctual, pentru cei care într-adevăr au nevoie, adică persoanelor cu venituri mici. Astfel, pensiile pe contributivitate vor crește cu 12,5%, iar noua valoare a punctului de calcul va fi 1.784 de lei. Restul creșterii, până la 15%, se va acoperi prin plăți suplimentare, pentru categoriile cele mai vulnerabile, sub formă de ajutoare financiare suplimentare, pentru toate persoanele care au o pensie de până în 3.000 de lei. În plus, Guvernul va acorda un sprijin de 1.400 de lei, pentru plata facturilor la energie, pensionarilor cu vârsta de peste 60 de ani și care au pensii mai mici de 2.000 de lei.

Practic, în ultimii 3 ani, PNL a realizat 3 creșteri consecutive ale pensiilor: majorarea cu 14%, în septembrie 2020, cea cu 10% din ianuarie 2022, iar acum urmează și cea din 2023, cu 12,5%.

De asemenea, apreciez că în această schemă de sprijin se vor acorda a treisprezecea indemnizație persoanelor cu dizabilități, precum și actualizarea cu rata inflației a indemnizațiilor pentru veteranii și văduvele de război, dar și alocațiile de stat pentru copii.”, a mentionat Marian Crușoveanu pe pagina sa de facebook .

Distribuie articolul