Marian-Jean Marinescu, europarlamentar: „Extinderea Uniunii Europene rămâne soluția pentru consolidarea geopolitică în noua realitate creată de războiul din Ucraina”

În cadrul unei declarații susținute pentru caleaeuropeană.ro, eurodeputatul Marian-Jean Marinescu a transmis câteva informații.

Europarlamentarul liberal și membru al Comisiei pentru transport și turism din Parlamentul European, a precizat următoarele: „De la începutul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, Uniune Europeană își reconsideră, reactualizează și consolidează o importantă parte a politicilor. Este și cazul reglementărilor privind protejarea structurilor critice în fața atacurilor hibride. În ultima perioadă, tot mai multe state membre au fost ținta atacurilor hibride care au vizat infrastructura critică. Pentru a răspunde cât mai bine acestor noi provocări, a fost necesară completarea Directivei privind măsurile pentru un nivel comun ridicat de securitate cibernetică”

De asemenea, Marian-Jean Marinescu, a adus explicații referitoare la Directiva privind reziliența structurilor critice: „actualizează cadrul legal existent privind protecția entităților critice împotriva atacurilor fizice, prin armonizarea în continuare a normelor în întreaga Uniune, definirea obligațiilor suplimentare pentru statele membre și extinderea domeniului de aplicare la 11 noi sectoare: energie, transport, infrastructură digitală, bancar, infrastructură pieței financiare, sănătate, apă potabilă, apă uzată, administrație publică, spațiu și alimentație”

Pentru a proteja eficient infrastructura esențială a Uniunii, Parlamentul European a adoptat, recent, o lege în acest sens.

Astfel, cu 595 de voturi pentru, 17 împotrivă și 24 de abțineri, eurodeputații au confirmat un acord încheiat cu Consiliul care se referă la consolidarea protecției infrastructurilor critice în UE.

Pentru a citi toată declarația eurodeputatului, dar și pentru mai multe informații pe acest subiect, vă invităm să intrați aici.

Sursa: caleaeuropeană.ro / Marian-Jean Marinescu, Facebook

Leave a Comment